KYOKUSHIN KARATE BIJ BUDOKAI IBUKI

Kyokushin karate is een Japanse gevechtskunst en budovorm die iedereen toegankelijk is en vele beoefenaars kent over de gehele wereld.
Kyokushin-Kai Karate wordt ook wel gezien als de hardste en meest effectieve vorm van Karate. De focus ligt op het verbeteren van je eigen kunde , kennis, conditie en doorzettingsvermogen .

Er wordt tijdens de training persoonlijke aandacht gegeven en getraind op uw niveau (van beginners t/m gevorderden). Geen probleem indien u nog nooit vechtsport hebt gedaan. Door mee te doen zult u snel al vooruitgang, verandering en verbetering bemerken.
De lessen voor senioren 18+35+55+ worden gegeven onze hoofdinstructeur (grootmeester) shihan en 7e dan Kyokushinkai Karate gegradueerd vanuit Japan. Daarnaast hebben we een gemotiveerd kader van assistent- leraren en leraressen met de zwarte band die jeugdlessen verzorgen en/of assisteren tijdens de volwassenlessen.

De lessen bestaan uit verschillende onderdelen: Opwarming, conditie, stretching, kihon (trainen van de basistechnieken), kata (een serie van technieken), kumite (gevechtstechnieken) en zelfverdedigingstechnieken. Er wordt ook gewerkt bijvoorbeeld in de lessen met stootkussens geoefend om de technieken hard te kunnen uitvoeren. Karate geeft je energie en is erg goed voor je lichaam en geest. Zowel voor heren en dames 18+35+55+.

Wij geven trainingen voor de jeugd (8 t/m 17 jaar) en senioren (18 + 35+ 55+).
klik hier voor het complete lesrooster en aanbod.

Heeft u interesse geeft u zich dan op en stuur ons een e-mail of neem contact met ons op. U bent van harte welkom voor een gratis proefles!

WAT IS KYOKUSHIN?

Karate betekent letterlijk “lege hand”, kara = leeg en te = hand. Karate is zowel een kunstvorm als een filosofie. Omdat iedere persoon een andere persoonlijkheid heeft, komt dit tot uiting in de persoonlijke interpretatie. Daarom hebben karatemeesters hun eigen school opgericht, waarin zij hun stijl of ryu onderwijzen. Kyokushin kai Karate is de naam van de stijl die zich kenmerkt door zijn effectiviteit en harde en sterke vorm van deze stijl Karate.

GESCHIEDENIS

De oprichter (Sosai) van het Kyokushinkai Karate, Masutatsu Oyama. Hij werd geboren als Yong-I-Choi in Qa-Ryong-Ri Yong-chi-Myo’n Chul Na Do, een dorp niet ver van Gunsan in Zuid-Korea op 23 juli 1923. Oyama heeft meerdere stijlen van Karate beoefend waarin hij meester was geworden , evenals Judo waar hij 4e dan in was geworden. Daarnaast studeerde hij nog enkele verschillende vormen van vechtsporten . Hij was Japans kampioen geworden in karate , waarna hij zijn gewonnen trofee wegdeed en zei dat hij niet geloofde in deze manier van budo en competitie. Hij trok zich 3 jaar terug in de bergen om te gaan trainen en ontwikkelde daar zijn eigen stijl karate , het Kyokushinkai karate. Al snel kreeg hij vele leerlingen en ook vanuit het buitenland kwamen ze naar Oyama toe om van hem te leren. In Nederland werd deze sterkste en hardste vorm van karate door kaicho Jon Bluming en later ook door shihan Loek Hollander geintroduceerd. Bij beiden van deze grootmeesters heeft de hoofdleraarvan IBUKI zijn graden tot en met de 5e dan behaald middels zware intensieve examens. Na het overlijden van Sosai Mas. Oyama in 1994 is het Kyokushin karate helaas versplinterd in diverse organisaties met elk hun eigen leiders.

KYOKUSHIN KARATE 18+/35+/55+

IBUKI leidt volwassenen , dames en heren in de leeftijd van 18 tot en met 60 plus. U wordt door ervaren instructeurs begeleid en getraind om snel individuele vooruitgang te kunnen boeken. Er is een goede begeleiding in de lessen en er wordt rekening gehouden met elke individu.

Lijkt het u leuk om Kyokushin Karate (en/of jiu jitsu / jodo/ tai chi) te leren en te trainen? Heeft u zin om weer iets nieuws te gaan leren en aan uw conditie te werken? Wilt u zich naast uw drukke en gehaaste leven gaan richten op iets wat goed voor uw lichaam en geest is ? Zoekt u iets wat goed voor uw zelfvertrouwen is en waardoor je zowel geestelijk als lichamelijk sterker kan worden ? Of zoek je gewoon een leuke sport ?
Heeft u vroeger ooit aan vechtsport altijd spijt dat u gestopt bent ? Of wil je gewoon starten zonder enige ervaring maar dat denkt dat dat niet lukt.?

Dan is Kyokushin karate wellicht iets voor u !

In onze traningen nemen zowel heren als dames in de leeftijden van 18 t/m 60+ deel. Ons lesprogramma heeft bewezen dat we talrijke beginners zonder enige ervaring hebben opgeleid naar zelfs de zwarte band. Bovendien is het ook erg leuk en leerzaam om te doen. Ook voor de gevorderden is er genoeg te leren en kan men zelfs tot en met 4e dan examens worden opgeleid. Ons lesprogramma heeft bewezen dat we talrijke zwarte banders en leraren hebben opgeleid.

World Kyokushin Karate Organization Japan

Wij zijn als school met alle leden aangesloten bij de World Kyokushin Kai Karate Organization te Japan , Gifu. Deze wereldorganisatie staat onder leiding van Kancho Seishin Iwashita1 7e dan uit Japan met als adviseur Soke Andrey Coulombe , 8e dan en leerling van grondstichter Sosai Mas. Oyama. U kunt zich als individu maar ook als school aansluiten bij deze wereldorganisatie. Neemt u dan contact op met ons.

KYOKUSHIN KARATE JEUGD

Wij geven karate les elke zaterdagochtend aan Jeugd van 7 t/m 17 jaar verdeeld in kleine groepen zodat er voldoende aandacht is van de altijd (meer dan) 2 aanwezige instructeurs/instructrices. Karate is erg goed voor het zelfvertrouwen en weerbaarheid van uw kind.

KYOKUSHIN KARATE 18+/35+/55+

Lijkt het u leuk om karate (en/of jiu jitsu) te leren en te trainen? Wilt u leren en trainen met een goede en de beste begeleiding van zeer ervaren en hoog gegradueerde instructeurs die rekening houden met u? Kom dan bij IBUKI trainen.

KIHON

Elke les komt de kihon terug. De kihon is de basis van je karate. De kihon bestaat uit stoten , slagen, weringen met de armen en traptechnieken met de benen. Zonder een goede basis is het niet mogelijk om op de andere onderdelen optimaal te kunnen presteren. Dat is op school ook zo; als je het alfabet niet kent, dan kun je ook niet leren lezen. In karate is het net zo, zonder een goede kihon kun je de rest niet leren of uitvoeren.

KATA

Een kata is een schijngevecht in voorgeschreven vorm waarin de basistechnieken tot uitdrukking komen. Binnen een kata worden de geleerde basistechnieken in een vorm beoefend. Een goed uitgevoerde kata kan zeer indrukwekkend zijn.

KUMITE

Kumite is het vrije gevecht met een tegenstander. Al deze aspecten krijgen evenveel aandacht tijdens de lessen, afgewisseld met een gedegen conditietrainingen of zelfverdedigingstechnieken. Kyokushin karate is een full contact karate, tijdens de trainingen wordt echter op semi contact niveau gevochten. We trainen ook bijvoorbeeld met stootkussens om technieken aan te leren en oefenen.

TAMESHIWARI

Tameshiwari, oftewel breken, is een van de meest geliefde onderdelen van het publiek bij een demonstratie. Velen verbazen zich en waarderen het, anderen, veelal de fysiek wat sterkeren, denken “dat kan ik ook”.

DOJO REGLEMENT

Er gelden een aantal regels binnen en buiten de dojo om de veiligheid en sfeer te waarborgen.