JIU JITSU

GESCHIEDENIS

Jiu Jjitsu is één van de oudste vechtkunsten die nu nog worden beoefend. Het Jiu Jitsu werd beoefend door de samurai klasse uit de Japanse middeleeuwen.

WAT IS JIU JITSU?

Jiu Jitsu is een oude Japanse krijgskunst. De kunst onderscheidt zich van andere krijgskunsten door voornamelijk gebruik te maken van open handtechnieken, drukpunten en klemtechnieken.

VOOR WIE IS JIU JITSU?

Deze vorm van Jiu Jitsu is zeer goed te beoefenen voor:

  • Iedereen die zich beter wil leren verdedigen, zowel man als vrouw, ervaren of totaal onervaren
  • Iedereen boven de 18, 35 of 60 jaar is en die een leuke sport zoekt of kunde om te leren
  • Vechtsporters die een aanvulling zoeken naast hun eigen discipline
  • Iedereen die onze school een positieve bijdrage wil leveren en wil trainen in een leuke en gemotiveerde groep
  • Budoka’s die hun kunde willen vergroten, delen en trainen

WAT KUNT U IN DE LES VERWACHTEN?

Iedereen krijgt les van ervaren en gediplomeerde ervaren instructeurs . In de les wordt heel divers getraind en zowel rekken , strekken en oefeningen om je spieren te versterken komen aan de orde.

Jiu Jitsu is breed toegankelijk en makkelijk te leren. Het is een zeer realistische vechtkunst en ook goede vorm van zelfverdediging en in de praktijk is deze zeer effectief. Bovendien zijn de oefeningen heel leuk om te doen en te leren. Dit vanwege de diversiteit aan technieken.

Elke les worden er technieken getraind die gericht zijn op zelfverdediging en deze technieken worden steeds meer uitgebreid naarmate je vordert. Elke nieuwe leerling trainen we op zijn of haar eigen niveau. Ook werken we wel eens met stootkussens om trap en stoottechnieken te trainen.

Wij zijn voor zowel Jiu Jitsu als Jodo aangesloten bij de wereldbond INTERNATIONAL NIHON ZEN BUDO ORGANIZATION. Deze organisatie heeft alle Japanse budovormen onder haar beheer in Japan. Onze leraren zijn rechtsreeks gediplomeerd vanuit Japan, Gifu.