JODO

Shindō Musō ryū Jōdō (神道夢想流) is een klassieke Japanse krijgskunst die begin 1600 is gesticht door Musō Gonnosuke Katsuyoshi, een exponent van Tenshin Shōden Katori Shintō ryū. Jodo wordt ook wel Japans stokvechten genoemd. Het is een traditioneel Japans krijskunst die in Japan, maar ook daarbuiten door zowel dames als heren wordt beoefend. Het is niet een fysiej zware sport waar je lenig of sterk voor hoeft te zijn

Deze stijl van bestaat uit 12 basisbewegingen. slagen en weringen (kihon) met de Jo. De jo is een stok van ongeveer 128cm lang. Ook bestaat deze vorm uit 12 kata’s en sotai doza oefeningen , waarbij de ene partner een bokken (houten oefenzwaard) hanteert en de andere de jo (stok van 128 cm lang ) . Het is erg leuk en leerzaam om te beoefenen voor zowel jong als oud. Het is ook een hele leuke en goede aanvulling indien je al een andere vechtkunst beoefent om erbij te leren en te beoefenen. Je leert zowel met de jo maar ook met de bokken omgaan. Jodo is erg functioneel als lichaamsbeweging, wapenhantering, timing en inschatting van afstand. Het is daarnaast een goede en intense mentale en spirituele training om succesvol het wapen te hanteren in een echt gevecht.

Binnen onze school worden de lessen gegeven onder supervisie van sensei Bink , 7e dan Shinto muso ryu , 6e dan Iaido en 6e dan Kendo. Wij zijn voor zowel Jiu Jitsu als Jodo aangesloten bij de wereldbond INTERNATIONAL NIHON ZEN BUDO ORGANIZATION te Japan. Deze organisatie heeft diverse Japanse budovormen onder haar beheer in Japan. Onze leraren zijn rechtsreeks gediplomeerd vanuit Japan, Gifu.

Kyokushin Karate 18+ 35+ 55+
Jiu Jitsu 18+ 35+ 55+
Tai Chi 18+ 35+ 55+
Jodo 18+ 35+ 55+
Zelfverdediging18+ 35+ 55+
Jeugdkarate van 8 t/m 17 jaar
Privélessen voor volwassenen
Karate voor Dames (gegeven door een lerares)
Personal training -Martial arts: Karate – Jiu jitsu – Zelfverdediging

U bent van harte welkom ons een gratis proefles!

Wij zijn als school rechtstreeks met Kyokushin Karate aangesloten bij de WorldKyokushin Kai Karate Org. (WKKO) . Japan. Met zowel Jodo als jiu jitsu zijn we rechtsreeks aangesloten bij de International nihon zen budo organization, met als hoofdkwartier / honbu Gifu, Japan.